База

Училището се намира в непосредствено съседство с Педагогическия факултет на Тракийския университет. Има просторни класни стаи с пиана, необходими за подготовката на учениците.

https://metronombg.com/wp-content/uploads/2016/06/SAM_5682-938.jpg

Разполага с балетна зала, кабинети по съответните специалности, хорова зала, кабинети по информатика и информационни технологии, оборудвани с нова съвременна и модерна техника, компютри в мрежа и интернет.

На разположение на учениците е фонотека с над 14 000 единици дигитални аудио и видеозаписи; библиотека с богат фонд художествена и специализирана литература – нотни издания, книги и учебници.

https://metronombg.com/wp-content/uploads/2016/06/SAM_5635-638.jpg

За доброто здраве на учениците се грижи медицински фелдшер, а за добрата им физическа форма училището разполага с фитнес-уреди.

https://metronombg.com/wp-content/uploads/2016/06/SAM_5750-938.jpg

За учениците от други населени места училището разполага с ново модерно общежитие, което се намира в центъра на града – бул. „цар Симеон Велики“ 65. В него учениците имат на разположение музикални инструменти за своите занимания и индивидуална подготовка.

Общежитието разполага със собствено парно отопление през зимата, кухненски боксове, кабелна телевизия и интернет, концертна зала „Pro Arte“.

НУМСИ "Христина Морфова" © 2022 Frontier Theme