Димитър Вакарелов

Димитър Вакарелов

Димитър Вакарелов е роден през 1959 г. в гр. Толбухин (днес Добрич), където завършва средното си образование. Ученик на известния варненски джаз-китарист и педагог Александър Петков.
През 1981 г. Димитър Вакарелов започва кариерата си като професионален музикант в различни групи на тогавашната Концертна дирекция, по-известните от които са : „Фоноекспрес“ , „Авангард“ и студийната група на БНТ – „Синтез“, с която участва в записите на някои от популярните тогава естрадни певци – Васил Найденов, Георги Станчев, Маргарита Горанова, Нели Рангелова и др.
Като изпълнител е работил в повече от десет страни на Европа, Азия и Африка.
В последствие завършва „Педагогика на обучението по ел.китара“ при Веселин Койчев в ПУ“Паисий Хилендарски“ и магистратура със специалност „Поп и джаз пеене“ в АМТИИ – Пловдив.
Работи с програми за създаване на на музика и с програми за нотопис. Владее на много добро ниво (говоримо и писмено) английски и руски.
От 2014 г. до днес преподава китара, „История на поп-музиката и джаза“, „Микрофонна и студийна техника“ и „Импровизация и стил“ в НУМСИ“Христина Морфова“- гр. Стара Загора.

НУМСИ "Христина Морфова" © 2022 Frontier Theme