Павлина Кангалова

Павлина Кангалова


Павлина Кангалова
завършва средното си образование с отличие в СМУ ”Христина Морфова” – гр. Стара Загора, в класа по пиано на Мариана Маринчева. Продължава образованието си в ДМА ”Панчо Владигеров” – София в класа по пиано на проф. Атанас Куртев. През годините на обучението си има възможност да работи с изтъкнати наши пианисти като доц. Ростислав Йовчев, доц. Красимир Гатев, проф. Виктор Чучков и др.
През 1997 година започва работа в СМУ ”Христина Морфова” Стара Загора като преподавател по пиано. През 1998 завършва едногодишен курс на обучение за получаване на професионална квалификация учител и специализация на тема „Управление на педагогическия процес” към Тракийски университет – Ст.Загора. През 2006 година защитава пета, а през 2008 – четвърта професионално-квалификационна степен по методика на преподаването по пиано.
През годините Кангалова има изяви като солов изпълнител, като солист на Държавна опера Ст
ара Загора и като участник в различни камерни формации. Нейни ученици са отличавани на наши и международни конкурси и успешно продължават обучението си във висшите учебни заведения в страната.

НУМСИ "Христина Морфова" © 2022 Frontier Theme