2016-2017

Още една благотворителна акция на Лайънс клуб – Стара Загора

Стипендия до края на учебната година отпусна Лайънс клуб „Стара Загора“ на възпитаника на училището Михаил Мишев от девети клас , специалност Поп и джаз пеене с преподавател Надя Тончева . Сумата е на стойност 400 лв. и ще послужи за покриването на основни разходи по обучението. Михаил е талантлив изпълнител, участвал в много концерти и конкурси и му предстои участие в „Гласът на България”, което може да му донесе бляскаво бъдеще на музикант.

IV Международен конкурс “ Млади музиканти“

Охрид – Република Македония

Здравка Димитрова – тромпет – 11клас- Гран При

Симона Мавродиева – тромпет – 10 клас – I награда

Кремена Димитрова – тромпет – 9 клас – I награда

Сандра Кънингам -тромпет – 5 клас – I награда

Честито!

15219493_10206188383663285_7542454127069800809_n

Честито!

Поздравления за високия професионализъм на техния преподавател Пенчо Пенчев

Лайънс клуб „Стара Загора“ дари инструменти за 5 000 лв.
на НУМСИ „Христина Морфова“

Членовете на Лайънс клуб „Стара Загора“ дариха на Средно музикално училище „Христина Морфова“ музикални инструменти на стойност 5 000 лв. Парите са събрани на специалната благотворителната вечер за учредяването на клуба през юни месец тази година.

[envira-gallery id=“2132″]

Дарението ще се използва за обучението на децата и най-нужните за учебния процес инструменти са посочени от педагозите на училището. „Много съм щастлива и от все сърце благодаря на Лайънс клуб „Стара Загора“ за направената добрина“- заяви при приемането на дарението директорът на музикалното училището Розета Величкова.“ Дано повече организации в България ,като вашия клуб, подкрепят талантливите деца и им създават условия да се развиват. От близо 10 години децата не се обучават на нови инструменти и на учебното заведение не е правено дарение“- добави още тя и покани членовете на клуба на Коледния концерт на учениците. „ Всичко, което правим е с добри намерения и заради децата. Ще се радваме на техните успехи“ – заяви президентът на Лайънс клуб „Стара Загора“ Красен Банчев. От 11 октомври учениците ще могат да репетират на нови флейти, обой, саксофон, кларинет, цигулки, виолончела и др. В училището се обучават 353 деца в специалностите „Музикант- инструменталист“, „Актьорско майсторство“, „Музикант – вокалист“, „Балет“ и „Български народни танци“. Най-щастлива от дарението е второкласничката Криси, която се обучава на цигулка. Дни преди дарението и беше показана новата цигулка, на която ще свири, заради недоверието и, че може да се учи на нов инструмент.

Ученик на годината

За учебната 2015/2016 г. за носител на стипендията „Ученик на годината“ беше избран Симон Павлов – специалност Пиано.

[envira-gallery id=“2185″]

НУМСИ "Христина Морфова" © 2022 Frontier Theme